Bloggaajat valitsivat Yhden lapsen kansan parhaaksi tietokirjaksi


Bloggaajat valitsivat Yhden lapsen kansan parhaaksi tietokirjaksi

Kirjabloggaajien valinta: Vuoden 2016 paras tietokirja on
Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret

 

Suomalaiset kirjabloggaajat valitsivat vuoden 2016 tietokirjallisuuden parhaat verkkoäänestyksellä 27.1.2016. Blogistanian Tieto -palkinnon voitti Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (Atena). Toiseksi tuli Yuval Noah Hararin Sapiens: ihmisen lyhyt historia (Bazar, suom. Jaana Iso-Markku). Kolmannelle sijalle äänestettiin Rosa Meriläisen ja Saara Särmän Anna mennä! Opas hauskempaan elämään (S&S).

 

Blogistanian Tieto -palkinto jaetaan nyt neljättä kertaa. Kirjabloggaajat äänestivät blogeissaan suosikkinsa vuonna 2016 julkaistuista kotimaisista tai kotimaisille kielille käännetyistä tietokirjoista. Äänestykseen osallistui 31 kirjabloggaajaa. Ääniä annettiin kaikkiaan 55 teokselle.

 

Viime vuonna palkinnon voitti Bea Uusman Naparetki – Minun rakkaustarinani (Like, suom. Petri Stenman).

 

Otteita kirjabloggaajien arvioista:

“Teos on kokonaisuutena hyvin kirjoitettu, helppolukuinen ja jouhevasti etenevä. Kirjassa on oikeiden ihmisten oikeita tarinoita, taustalla historiaa ja politiikkaa. Lukeminen vie mennessään ja samalla oppii ymmärtämään jotain uutta, kuin huomaamattaan.”
Pieni kirjasto: http://pieni-kirjasto.blogspot.fi

 

"Tarinat ovat pysäyttäviä ja järkyttäviä. Samalla niiden inhimillisyys tekee kirjasta universaalin; ihmiset ovat samanlaisia kaikkialla: haaveilevia, perhekeskeisiä, kunnianhimoisia, rakastavia, julmia, järkeviä, tunteilevia, surevia ja kapinallisia."
Kirjanurkkaus: http://kirjanurkkaus.blogspot.fi

 

Lisää Blogistania-palkinnosta: https://kirjakaapinkummitus.blogspot.fi/

Luokka: Uutiset

Comment form has been disabled.