Haluatko kirjailijaksi?

Kirjoitatko? Tutkitko jotakin kiinnostavaa? Haaveiletko esikoisromaanista?

Navigoi

Käsikirjoituksen tarjoaminen Atenaan

Atena julkaisee vuosittain noin neljäkymmentä teosta, joista alle neljännes on kaunokirjoja. Julkaisukynnyksemme on korkea, mutta seuraamme innokkaasti, mitä suomalaiset kirjoittavat ja mistä he ovat kiinnostuneita.

Kaunokirjoissa sekä kerronnan että sisällön on toimittava. Pelkkä mielenkiintoinen sisältö ei riitä julkaisupäätökseen, myös kielen on vietävä mennessään. Emme toimi arvostelupalveluna, vaan odotamme viimeisteltyjä ja kaikin puolin valmiita tekstejä. Emme julkaise runoja, dekkareita emmekä lasten ja nuorten kaunokirjoja.

Kaunokirja-asioissa voit lähettää käsikirjoituksen sähköpostiosoitteeseen kauno.kasikirjoitukset [at] atena.fi. Otamme vastaan PDF- ja Word-muotoisia käsikirjoituksia liitetiedostoina.

Kun lähetät käsikirjoitusta, liitä sen ensimmäiselle sivulle saate, jossa kerrot lyhyesti käsikirjoituksestasi sekä itsestäsi. Muista yhteystiedot.

Tietokirja-asioissa voit lähettää käsikirjoituksen sähköpostiosoitteeseen tieto.kasikirjoitukset [at] atena.fi. Voit lähestyä meitä jo dispositiovaiheessa ja näyteluvun kera. Otamme myös tietokirjallisuuden puolella vastaan PDF- ja Word-muotoisia käsikirjoituksia liitetiedostoina.

Käsittelyaikamme käsikirjoitusten kanssa on noin neljä kuukautta. Pyrimme tietysti olemaan mahdollisimman ripeitä. Soittaminen ennen tekstin lähettämistä ei ole tarpeen. Jos meistä ei ole puoleen vuoteen kuulunut mitään, voit kysellä käsikirjoituksesi perään.

Vastaamme sekä myönteisissä että kielteisissä tapauksissa  sähköpostilla. Kielteisessä tapauksessa emme anna palautetta. Saamme vuosittain satoja käsikirjoituksia, joista voimme ottaa ohjelmaamme vain hyvin pienen osan.

Jos saat kustannussopimuksen toisen kustantamon kanssa sillä välin, kun tutustumme käsikirjoitukseesi, olisimme kiitollisia, jos ilmoittaisit siitä meille. 

Saatat löytää myös hyödyllisiä vinkkejä Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan julkaisemasta artikkelista Miten (esikois)tietokirjailijan pitäisi lähestyä kustantamoja?

Tutustu Atenaan kustantajana

Lue lisää toiminnastamme täältä.

Oletko suomentaja?

Voit tarjota meille myös käännösnäytettä. Sopiva näytteen pituus on parisenkymmentä sivua kirjan alusta. Liitä mukaan myös alkuperäinen teksti ja lyhyt perustelu kyseisen tekstin kääntämisen merkityksestä. Myös ansioluettelosi kääntäjänä kiinnostaa meitä.

Yhteystiedot:
Posti: Atena Kustannus Oy, Käsikirjoitukset, PL 436, 40101 Jyväskylä
Sähköposti: kasikirjoitukset@atena.fi
Puhelin (Yleiset asiat): +358 10 4214 200

Kirjaamme kaikki yhteydenotot ylös. Otamme yhteyttä tarvittaessa.