Atenan tarina

Jotkut sanat sukeltavat ihmiseen. Jos olet irrottanut käsistäsi kalan veteen, se menee ja jää sinne. Niin ovat sanatkin.
- Harri Tapper

Navigoi

Atena pähkinänkuoressa

Atena on yleiskustantamo, joka julkaisee viitisenkymmentä uutta kauno- ja tietokirjaa vuodessa. Julkaisemme teoksia, jotka käsittelevät elämää ja elämäntaitoa, historiaa, yhteiskunnallisia aiheita ja luontoa. Ohjelmassamme on myös harrastus- ja huumorikirjoja. Kirjoistamme toivomme sinun saavan terävää tietoa, tuoreita näkökulmia ja lukukokemuksia, jotka innostavat.

Kustantamossamme työskentelee työntekijöitä Jyväskylästä ja Helsingistä. Meitä kaikkia yhdistää rakkaus kirjoihin ja halu tehdä hyvää kirjallisuutta. Meille on tärkeää, että painetut kirjamme ovat punnitun sisältönsä lisäksi myös kauniita esineitä. Panostamme laatuun myös e- ja äänikirjatuotannossamme.

Olemme iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä luovien ja asiantuntevien kirjailijoidemme kanssa, joita ilman kustantamoamme ei olisi.

50+

Kirjaa vuodessa

Painettujen kirjojen lisäksi kirjojamme voi kuunnella tai lukea sähköisesti.

1 795

Kustannettua teosta

On se paljon. Julkaistujen kirjojen myötä meille on karttunut mittava määrä työkokemusta sekä vahvat hauikset.

1051

Kirjailijaa

Kirjailijakunnallamme on hurjasti asiantuntemusta, sanataituruutta ja intoa uppoutua mielenkiinnonkohteisiinsa.

Ihmiset

Tutustu Atenan ihmisiin

Meillä on töissä tyyppejä, joiden kanssa on kiva tehdä töitä. Tutustu meihin paremmin.

Atenan ihmiset

Palkinnot

Kirjamme ovat saaneet tunnustuksia ja palkintoja, katso mitkä!

Tästä listasta olemme ylpeitä.

Palkitut kirjat

Juuret Suomen Ateenassa

Atenan kotipaikka on Jyväskylässä, ja sen on perustanut FT Pekka Mäkelä vuonna 1986. Suomen Ateenaksi kutsutussa mäkisestä yliopistokaupungista on ollut helppo tehdä yhteistyötä eri asiantuntijoiden kanssa ja verkostoitua kaikkialle maailmaan.

Asiantuntevaa kustannustoimintaa vuodesta 1986

Atena on kolmekymppinen kustantamo, ja olemme kaikki olleet pitkään täällä töissä. Jaksamme silti innostua ja ideoida uutta. Osaamme aikatauluttaa projektit, pidämme sopimuksista kiinni ja juoksemme maaliin saakka.

Käsikirjoituksesta kirjaksi

Saamme vuosittain reilu tuhat käsikirjoitusta. Koska saamme niitä paljon, niiden käsittely kestää noin neljä kuukautta. Jos haaveilet kirjan kirjoittamisesta, voit lukea lisää kirjaprosessista ja toimintatavoistamme täällä.

Avoimien ovien kustantamo

Jokainen kirja on meille tärkeä

Jokainen kustantamamme kirja on huolella valittu. Teemme töitä, että jokaisesta ohjelmaamme otetusta käsikirjoituksesta tulisi mahdollisimman toimiva teos.

Ideoimme jokaiselle kirjalle juuri sille sopivan ulkoasun graafikkojen, taittajien ja tuotannon kanssa. Myös e- ja äänikirjatuotannossa osaavat tekijät ottavat huomioon näiden formaattien erityispiirteet.

Teemme kiinteää yhteistyötä jälleenmyyjiemme kanssa, jotta kirjamme pääsevät esille kauppojen valikoimissa. Panostamme kirjojemme näkyvyyteen tehokkaasti myös mediassa. Jokaiselle kirjalle tehdään oma markkinointisuunnitelma. Kirjailijamme ovat mukana kirjaprojektin alusta loppuun. Kirjojemme kansainvälisten oikeuksien myynnissä ulkomaisille kustantamoille teemme yhteistyötä ruotsalaisen Kontext Agencyn kanssa. Atena on osa Otava-konsernia.

Haluatko kirjailijaksi?