Ihmiset

Navigoi

Ville Rauvola

Kustantaja, kirjaideat, ulkoasut

010 4214 204

Ville on Atenan kustantaja. Hän vastaa kustantamon julkaisuohjelmasta ja etsii uusia käsikirjoituksia ja kirjaideoita.

”Oma tieni kustantajaksi lähti rakkaudesta kirjoihin: sekä teksteihin että kirjaan graafisena esineenä. Aikanaan haaveilin oman kirjan kirjoittamisesta. Aika nopeasti minulle kuitekin kirkastui, että pidän paljon enemmän muiden teksteistä ja saan niiden kanssa paljon enemmän aikaan. Lapsuuteni parhaat muistotkin liittyvät nimenomaan lukemiseen: kirjafriikki isotätini luki ääneen Teuvo Pakkalan Lapsia-kirjaa. Aikuisena samojen novellien äärellä tajusin, että isotäti oli lukiessaan editoinut kertomuksia sopimaan paremmin alle kouluikäisen keskittymiskykyyn. Se oli ensimmäinen oppitunti kustantamisesta, kohderyhmistä ja toimittamisesta."

Laura Kuitunen

Kirjaideat, toimitus

010 4214 205

Laura etsii Atenan julkaisuohjelmaan käsikirjoituksia ja käännöskirjoja. Hän kustannustoimittaa sekä kauno- että tietokirjoja, kirjoittaa tiedotusmateriaaleja ja miettii, mitä Atenan lukijat voisivat haluta vuoden parin kuluttua lukea. Matka käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi kestää keskimäärin vuoden.

”Lukemiltani teksteiltä toivon
• yllätyksiä ja ihmetyksiä,
• punnittua tietoa ja tarkkoja havaintoja sekä
• omaa ääntä ja intohimoista asennetta.”

Hanna-Leena Soisalo

Viestintä

010 4214 202

Hanna-Leena vastaa kirjojen näkyvyydestä mediassa. Häneltä voi pyytää arvostelukappaleita ja lisämateriaaleja kirjoista ja kirjailijoista. Hanna-Leena tuottaa markkinointimateriaaleja ja sisältöjä Atenan verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan.

”Lapsuudessani kirjasto oli seikkailu. Sieltä löytyi aina jotakin odottamatonta, siellä saattoi viipyä vaikka kuinka kauan ja virkailijoiden kärsivällisyys vaikutti rajattomalta. Edelleen koen samaa iloa käydessäni kirjastossa ja kirjakaupassa: ne ovat paikkoja, joissa saa hamstrata rajatta ja hyvällä omallatunnolla. Työssäni parasta ovat ihmiset, joiden kanssa voin innostua uusista asioista.”

Minna Vepsäläinen

Markkinointi, tietokirjat

010 4214 203

Minna vastaa kirjojen mainonnasta ja markkinoinnista sekä messujärjestelyistä. Hän tuottaa mainos- ja markkinointimateriaaleja eri kanaviin, ja häneen voit olla yhteydessä, kun haluat toteuttaa markkinointiyhteistyötä kirjojemme kanssa.

”Olin jo lapsena perheen lukutoukka, joka kantoi kirjastosta ja kirjastoautolta kassikaupalla lukemista kotiin. Nykyään kirjat kulkevat mukana kevyemmin, ja nautin suurimman osan vapaa-ajan kirjaelämyksistä kuulokkeiden välityksellä. Silti juuri painosta saapunut uusi kirja sykähdyttää aina vain!”

Laura Niemi-Pynttäri

Toimitus

010 4214 207

Laura lukee käsikirjoituksia, tekee niihin kommentteja ja korjauksia sekä miettii, miten kirjailijan viestiä voisi kirkastaa ja miten kirjasta tulisi mahdollisimman hyvä.

”Työssäni parasta on se, että saa lukea kirjoja laidasta laitaan, täysin eri genreistä. Työpöydällä voi olla samaan aikaan sotahistoriateos, novellikokoelma ja elämäntaito-opas. Kaikista käsikirjoituksista myös löytyy jotain kiinnostavaa, jota en aiemmin tiennyt ja joka herättää ajatuksia.”

Outi Alakotila

Talous- ja toimistoasiat

010 4214 201

Outi huolehtii Atenan maksuliikenteestä, sisäisestä laskennasta ja tekijänpalkkioista. Outi on mukana myös myynti- ja messutapahtumissa, hoitaa tilausasioita ja toimittaa mm. kirjat kirjaraadeille.

Outi takes care of payment transactions, domestic and foreign. You may contact Outi also concerning royalties and shipments overseas. 

Outin henkilökohtainen lukemisto painottuu tällä hetkellä lastenkirjallisuuteen.

Panu Väänänen

Toimitus

044 581 0917

Nona Ratia

Liiketoimintajohtaja, Otava, myynti

0505319542

Tuloksellinen myynti ja loistotiimi, paras kustantamo ja mahtavat kirjailijat, siinä onnellisen työelämän reseptini. Innostun myös boksereista, auringosta ja hyvästä tekosyystä lintsata kuntosalilta.

Noora Al-Ani

Liiketoimintapäällikkö, sähköinen kustantaminen

0505392870

Varmassa otteessani pysyvät lukujen lisäksi käsipainot, työkalut ja atk-tarvikkeet. Olen intohimoinen hyvien hetkien kerääjä ja listojen laatija. Pidän ainakin yksisarvisista, lautapeleistä ja hyvin istuvista farkuista.

Jenni Lindvall

Markkinointi, kaunokirjat

0406146235

Adèle Couavoux

Markkinointipäällikkö

045 1425 272

Heli Mitro-Myntti

myyntipäällikkö

0405645586

Anne Vainio

myyntipäällikkö

0405755277

Katja Kaulio

Tuottaja

0503399717

Eija Vento

myymäläpäällikkö, Otavan kirjamyymälä

0503103062

Piia Aho

AD Kaunokirjat

0505499945

Tommi Tukiainen

AD Tietokirjat

050 383 1909

Otava

Atena on osa Otava-konsernia.

Yleisissä asioissa ota yhteys:

Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 Helsinki
Puhelinvaihde (09) 15661
palaute.otava­@otava.fi