Ihmiset

Navigoi

Ville Rauvola

Kustantaja, kirjaideat, ulkoasut

010 4214 204

Ville on Atenan kustantaja ja toimitusjohtaja. Hän vastaa kustantamon julkaisuohjelmasta ja etsii uusia käsikirjoituksia ja kirjaideoita. Hän koordinoi myös kirjojen graafista ilmettä.

”Oma tieni kustantajaksi lähti rakkaudesta kirjoihin: sekä teksteihin että kirjaan graafisena esineenä. Aikanaan haaveilin oman kirjan kirjoittamisesta. Aika nopeasti minulle kuitekin kirkastui, että pidän paljon enemmän muiden teksteistä ja saan niiden kanssa paljon enemmän aikaan. Lapsuuteni parhaat muistotkin liittyvät nimenomaan lukemiseen: kirjafriikki isotätini luki ääneen Teuvo Pakkalan Lapsia-kirjaa. Aikuisena samojen novellien äärellä tajusin, että isotäti oli lukiessaan editoinut kertomuksia sopimaan paremmin alle kouluikäisen keskittymiskykyyn. Se oli ensimmäinen oppitunti kustantamisesta, kohderyhmistä ja toimittamisesta."

Laura Kuitunen

Kirjaideat, toimitus

010 4214 205

Laura etsii Atenan julkaisuohjelmaan käsikirjoituksia ja käännöskirjoja. Hän kustannustoimittaa sekä kauno- että tietokirjoja, kirjoittaa tiedotusmateriaaleja ja miettii, mitä Atenan lukijat voisivat haluta vuoden parin kuluttua lukea. Matka käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi kestää keskimäärin vuoden.

”Lukemiltani teksteiltä toivon
• yllätyksiä ja ihmetyksiä,
• punnittua tietoa ja tarkkoja havaintoja sekä
• omaa ääntä ja intohimoista asennetta.”

Hanna-Leena Soisalo

Tiedotus ja markkinointi

010 4214 202

Hanna-Leena vastaa kirjojen näkyvyydestä mediassa. Häneltä voi pyytää arvostelukappaleita ja lisämateriaaleja kirjoista ja kirjailijoista. Hanna-Leena tuottaa markkinointimateriaaleja ja sisältöjä Atenan verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Myös messuasiat ja kirjojen tuotetiedot ovat hänen tehtäväkentällään.

”Lapsuudessani kirjasto oli seikkailu. Sieltä löytyi aina jotakin odottamatonta, siellä saattoi viipyä vaikka kuinka kauan ja virkailijoiden kärsivällisyys vaikutti rajattomalta. Edelleen koen samaa iloa käydessäni kirjastossa ja kirjakaupassa: ne ovat paikkoja, joissa saa hamstrata rajatta ja hyvällä omallatunnolla. Työssäni parasta ovat ihmiset, joiden kanssa voin innostua uusista asioista.”

Minna Vepsäläinen

Markkinointi ja myynti

010 4214 203

Minna vastaa kirjojen myynnistä ja markkinoinnista kirjakauppojen ja muiden jälleenmyyjien sekä kustantamon oman verkkokaupan kautta. Häneen voit olla yhteydessä myös, kun haluat Atenan kirjoja myyntiin järjestämässäsi tapahtumassa tai haluat keskustella muusta myyntiyhteistyöstä. Minna tuottaa myös kirjaesittelyjä sekä mainos- ja markkinointimateriaalia sosiaaliseen mediaan ja muihin kanaviin.

”Olin jo lapsena perheen lukutoukka, joka kantoi kirjastosta ja kirjastoautolta kassikaupalla lukemista kotiin. Nykyään kirjat kulkevat mukana kevyemmin, ja nautin suurimman osan vapaa-ajan kirjaelämyksistä kuulokkeiden välityksellä. Silti juuri painosta saapunut uusi kirja sykähdyttää aina vain!”

Laura Niemi-Pynttäri

Toimitus, ulkoasut

010 4214 207

Laura lukee käsikirjoituksia, tekee niihin kommentteja ja korjauksia sekä miettii, miten kirjailijan viestiä voisi kirkastaa ja miten kirjasta tulisi mahdollisimman hyvä.
 
”Työssäni parasta on se, että saa lukea kirjoja laidasta laitaan, täysin eri genreistä. Työpöydällä voi olla samaan aikaan sotahistoriateos, novellikokoelma ja elämäntaito-opas. Kaikista käsikirjoituksista myös löytyy jotain kiinnostavaa, jota en aiemmin tiennyt ja joka herättää ajatuksia.”

Kanerva Eskola

Toimitus, e- ja äänikirjat

010 4214 206

Kanerva toimittaa kirjoja – niin käännettyjä kuin kotimaisiakin – ja vastaa e-kirjojen ja äänikirjojen tuotannosta. Hän työskentelee kirjailijoiden, kääntäjien ja graafikoiden kanssa, pitää yhteyttä e-kirjojen tuottajiin ja äänikirjoja tekeviin studioihin.

”Teini-ikäisenä sain katsella kustannuspäällikön työtä, ja se vaikutti kiinnostavalta: hän keskusteli teksteistä kirjailijoiden ja kääntäjien kanssa, loi muotoa johonkin sellaiseen, jossa ei vielä ollut muotoa. Olen työskennellyt myös lehti- ja radiotoimittajana, ja kustannusalalla minua viehättää erityisesti se, että projektit eivät kestä päiviä tai kuukausia niin kuin uutis- ja sanomalehtimaailmassa vaan yksi projekti ideasta valmiiksi kirjaksi voi viedä vuoden tai enemmänkin. Aiheeseen pääsee perehtymään syvällisesti.”

Outi Alakotila

Talous- ja toimistoasiat

010 4214 201

Outi huolehtii Atenan maksuliikenteestä, sisäisestä laskennasta ja tekijänpalkkioista. Outi on mukana myös myynti- ja messutapahtumissa, hoitaa tilausasioita ja toimittaa mm. kirjat kirjaraadeille.

Outi takes care of payment transactions, domestic and foreign. You may contact Outi also concerning royalties and shipments overseas. 

Outin henkilökohtainen lukemisto painottuu tällä hetkellä lastenkirjallisuuteen.