Navigoi

Anna-Maria Eilittä ja Sari Pöyliö Lappi-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaina

Anna-Maria Eilitän romaani Tämäkin hämärä katoaa ja Sari Pöyliön romaani Rakkauden ja tulehduksen oireita ovat ehdolla Lappi-kirjallisuuspalkinnolle 2023. Tämäkin hämärä katoaa on tunnelmallinen lukuromaani väistämättömistä muutoksista ja pimeän voittavasta valosta. Rakkauden ja tulehduksen oireita kuvaa perheenjäsenien kohtaamattomuutta tavalla, joka naurattaa ääneen ja nostattaa silmiin kyyneleet.

Lapin kirjastot jakavat joka toinen vuosi palkinnon laadukkaalle lappilaiselle kirjallisuudelle. Lappi-kirjallisuuspalkinto jaetaan tänä vuonna neljännen kerran. Palkinnon arvo on 3000 euroa. Kaikille avointa palkintojuhlaa vietetään Sodankylän kirjastossa sunnuntaina 19.3.

Palkintotyöryhmään kuului neljä Lapin kirjastojen työntekijää. Lisäksi 11 lukupiiriä eri puolilta Lappia osallistui valintatyöhön lukemalla yhden ehdokaskirjan kukin. Ehdokaskirjat ovat ilmestyneet vuosina 2021-2022. Teoksia oli luettavana runsas 150 kappaletta, kaikki ehdokaskirjat ovat listattuina Lappi-kirjallisuuspalkinnon internet-sivuilla.

Ehdokkaat vuonna 2023: 

Anna-Maria Eilittä: Tämäkin hämärä katoaa, Atena

Sari Pöyliö: Rakkauden ja tulehduksen oireita, Atena

Niillas Holmberg: Halla Helle, Gummerus

Pekka Juntti: Villikoira, Otava

Katja Kärki: Eeled, Bazar

Mauri Paasilinna: Pedon aika, Into

 

Yleisöäänestys

Kirjastot järjestävät yleisöäänestyksen finalisteista 1.-26.2. välisenä aikana. Äänestää voi netissä, linkki äänestykseen löytyy palkinnon internet-sivulta. Lisäksi kaikissa Lapin yleisissä kirjastoissa voi äänestää paikan päällä. Eniten ääniä saanut teos palkitaan 500 euron palkinnolla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 3 kpl lahjakortteja verkkokirjakauppaan.

https://lappikirjallisuuspalkinto.fi/

https://www.facebook.com/lappikirjallisuuspalkinto