Navigoi

Pimeyden ytimeen palkittiin Nextory E-book Awards -kisassa

Aarno Malinin kirjoittama Pimeyden ytimeen -kirja on sijoittunut kolmanneksi Nextoryn E-book Awards 2023 -kilpailussa. Kilpailu juhlistaa e-kirjoja sekä sähköistä lukukokemusta. Palkinto myönnetään kirjoille, joita lukijat ovat lukeneet eniten alusta loppuun. 

Nextory myöntää Suomessa jo neljättä vuotta palkinnon, jossa on kartoitettu e-kirjat, jotka ovat pitäneet lukijansa otteessaan aina viimeiselle sivulle saakka. Verrattuna fyysisten kirjojen top-listoihin, joissa mitataan usein myytyjen kirjojen määrää, on Nextoryn palkinnossa mitattu kuinka paljon kirjoja ollaan konkreettisesti luettu. 

Aikuisten kategorian lisäksi palkinnossa muistetaan myös muita kategorioita: Crime ja Non-Fiction. Molempien kategorioiden suosio on kasvanut huomattavasti Nextoryssa viimeisten vuosien aikana. 

– Nextoryn tavoitteena on saada yhä useampi löytämään kirjojen maailman sekä rikastuttaa ihmisten elämää mielenkiintoisten tarinoiden avulla. Olemmekin ylpeitä saadessamme myöntää palkinnot e-kirjoille, jotka ovat koukuttaneet lukijoita alusta loppuun. Suuret onnittelut Satu Rämölle ja muille voittajille, toivottaa Shadi Bitar, CEO ja Nextoryn perustaja.

Nextory E-book Awards 2023

Non-Fiction
1. Subutex-kaupungin kasvatit – Laura Juntunen (Into Kustannus)
2. ”Sun poika kävi täällä” – Venla Kuoppamäki (Teos)
3. Pimeyden ytimeen: Tutkimusmatka Tor-verkon rikollisuuteen – Aarno Malin (Atena)

Aikuisten kirjat
1. Hildur – Satu Rämö (WSOY)
2. Suon villi laulu – Delia Owens (WSOY)
3. It Ends with Us – Colleen Hoover (Atria Books)

Lasten kirjat
1. Prinsessa Rämäpää ja vessasanat – Anna Kiiskinen, Elina Hirvonen & Iivari Kiiskinen (Tammi)
2. Maailman yksinäisin pieru – Pete Riski (Tammi)
3. Prinsessa Rämäpään talvitaika – Elina Hirvonen (Tammi)

Crime
1. Hämähäkki – Lars Kepler (Tammi)
2. Käenpoika – Camilla Läckberg (Otava)
3. Loukko – Max Seeck (Tammi)

Tietoa datasta: Nextoryn E-book Awards-palkinto lanseerattiin vuonna 2018. Uniikin palkinnon tavoitteena on juhlistaa e-kirjoja ja sähköistä lukukokemusta. Kilpailussa ovat mukana vuonna 2022 lukemaan aloitetut kirjat. Voittajia ovat kirjat, joita lukijat ovat lukeneet eniten alusta loppuun saakka.