Suomen rahvaan historia Kanava-palkintoehdokkaana


Suomen rahvaan historia Kanava-palkintoehdokkaana

Perttu Immosen teos Suomen rahvaan historia on Kanava-tietokirjapalkinnon ehdokkaana.

 

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön jakaman 10 000 euron suuruisen Kanava-tietokirjatunnustuspalkinnon viisi ehdokaskirjaa on valittu. Palkinto myönnetään vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle. 

 

Ehdokaskirjat valittiin kaikkiaan 24 kustantajan lähettämien 181 teoksen joukosta.

 

Ehdokaskirjojen valinnan tekivät palkintoraadin jäsenet, toimittaja Unto Hämäläinen ja Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija, dosentti Mari K. Niemi. Raadin puheenjohtaja, Kanavan vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen valitsee ehdokaskirjoista palkinnon saajan torstaina 2.11.

 

Raati halusi tänä vuonna nostaa erityisesti esiin kirjoja, joissa näkyy tekijöiden ja kustantajien vahva yhteistyö. Ehdokkaiksi valikoitui teoksia, joissa on etsitty tuoreita näkökulmia tärkeisiin ja yleisesti kiinnostaviin aiheisiin. Valinnoissa painotettiin myös sujuvan ja helposti avautuvan kerronnan merkitystä suurelle yleisölle suunnatussa tietokirjallisuudessa.

 

Perttu Immosen teos Suomen rahvaan historia on yksi palkintoehdokkaista. Raadin perustelut:

 

Suomen rahvaan historia. Kolmen suvun elämää keskiajalta 1800-luvulle (Atena)

Riemastuttava kirja paljastaa yllättäviä ja puhuttelevia anekdootteja kuvaamastaan ajasta ja sen ihmisistä. Vaikka historiantutkimuksessa on jo muutama vuosikymmen keskusteltu tarpeesta kirjoittaa enemmän arjen ja tavallisten kansalaisten historiaa, tämä ei ole vielä näkynyt kovin selvästi siinä millaista tietokirjallisuutta meillä julkaistaan. Immosen teos onkin tervetullut lisä kertomaan siitä, miten tavalliset ihmiset ovat Suomessa eläneet.

Luokka: Uutiset

Comment form has been disabled.