Julia Tuvesson
Vuokaruoka
Vaivatonta kasvisruokaa uunissa
-
Sidottu
Hyvästi lautasmalli tervetuloa vuokamalli!
Kun Julia Tuvesson muutti tiskikoneettomaan asuntoon kahden pienen lapsen kanssa, ruoanlaitto meni uusiksi. Miten saisi aikaan herkullisen ja monipuolisen aterian nopeasti? Voisiko ruokaa laittaa vain yhdessä astiassa? Näin syntyi ajatus vuokaruoasta.
Kasvispohjainen vuokaruoka tehdään vaikkapa juureksista, sienistä tai falafelista sekä runsaista mausteista ja lisukkeista, ja se kruunataan kastikkeella tai dipillä. Yhdestä uunivuoallisesta höystöineen syntyy maistuva arkiateria tai juhlallisempi kattaus illallisvieraille.
Vuokaruoka on rentoa ruokaa, jossa yhden raaka-aineen voi korvata toisella ja hävikkitaistelua käydään upottamalla ruokaan jämät ja tähteet. Yli 40 ruokaohjeessa tehdään niin keittoja kuin pää- ja jälkiruokia. Halloumikebab tai hasselbackan punajuuret sopivat jopa juhlapöytään, ja perinteinen keräkaali yllättää paahdettuna chilivoin ja limettimajoneesin kera.
Valokuvaaja ja etnologi Julia Tuvessonin Instagram-tili helpoista ja rennoista uunissa valmistetuista kasvisruoista nousi parissa vuodessa Ruotsin suosituimpien joukkoon.
ISBN painettu: 9789523005488
Kirjastoluokka: 68.2
Sivumäärä: 160
Ilmestyminen: 18.6.2019
Alkuperäisteos: Plåtmat
Suomentaja: Karoliina Timonen
Kansi: Kristin Lindström
Osta verkkokaupasta
Kirjasta sanottua
”Lähdetään tästä: Haluan syödä enemmän kasviksia. Haluan, että kasvisruuan kokkaaminen on helppoa, ettei tiskiä tule paljon eikä nirsoinkaan viisihenkisessä pöytäseurueessani mukise liikaa. Toiveisiini tarjoaa lähes matemaattisen ratkaisukaavan ruotsalainen valokuvaaja ja ruokabloggaaja Tuvessonskan, joka on tehnyt uunivuoasta keittiönsä perusmitan. Bonuksena tulevat kätevä hävikinehkäisy ja inspiroivat makuyhdistelmät.”
Anna Pihlajaniemi, Kodin Kuvalehti
”Ruotsalaisvalokuvaaja Julia Tuvessonin kirjan idea on mainio: kasvikset ladotaan samalle pannulle uuniin paahtumaan. Sillä aikaa pyöräytetään lisukkeet.”
Hyvä Terveys
”Arjen nerokasta palapeliä.” "Maut olivat siis kohdillaan ja vuokamallin idea on todella inspiroiva." "Lopputulos oli erittäin maukas."
Katja Bäcksbacka, Helsingin Sanomat
"Kirjavinkki syksyn kiireiseen keittiöön."
Koti ja maaseutu
"Terveellistä ja helppoa kasviruokaa valmistettuna yhdessä vuoassa. – – Konstailemattomassa koko perheen ruokakirjassa ei päivällisen valmistus kaadu puuttuviin ainesosiin. Rentoja reseptejä voi soveltaa sen mukaan mitä jääkaapista löytyy."
Meidän Perhe
"Kirjassa on myös muutamia kerrassaan mahtavia reseptejä, uunissa syntyy keitonkin ainekset."
Taru Paavoseppä, Kainuun Sanomat
”Sopii lapsiperheille. – – Reseptit ovat kekseliäitä, lempiraaka-aineeni halloumi on reseptilistoilla tiheään samoin kuin bataatti. – – Papudippi aurinkokuivatuilla tomaateilla oli kaiken hehkutuksen arvoista ja herkullista. Laitan varmasti uudelleen.”
Kaisla Kuuskoski, Ilta-Sanomat
Julia Tuvesson
Valokuvaaja ja etnologi Julia Tuvessonin Instagram-tili helpoista ja rennoista uunissa valmistetuista kasvisruoista nousi parissa vuodessa Ruotsin suosituimpien joukkoon.