Jaana Virronen
Borssia ja šarlotkaa
Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan
-
Sidottu
”Suurin osa perheemme venäläisistä resepteistä on äitini punaisessa vihkosessa, johon hän on kerännyt Neuvostoliiton-aikaisiakin reseptejä talteen
Venäläinen perinneruoka on kehittynyt satojen vuosien kuluessa niin tavallisen kansan kuin palatsienkin keittiöissä. Se on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Turkista tulleet saslikit ja etelästä saapuneet täytetyt lihapyörykät. Myös Ranska, Alankomaat ja ortodoksinen kirkko ovat vaikuttaneet venäläiseen keittiöön. Venäläinen ruokakulttuuri on upean monipuolinen ja herkullinen.
Paras miniä oli aikoinaan se, joka osasi paistaa ohuita blinejä kääntämättä niitä pannulla kertaakaan! Jaana Virrosen keittokirjassa venäläinen kotiruoka herää eloon äidiltä perittyjen reseptien ja perheen ruokatarinoiden myötä.
Venäläiseen keittiöön kuuluvat hirssi ja tattari, puurot, blinit, kasvis-, sieni-, marja- ja kalaruoat. Myös Neuvostoliiton-ajan resepteille löytyy kirjasta paikkansa.
Kun ulkomuistista kokkaavan äidin reseptivihko alkoi haalistua, Jaana Virronen halusi pelastaa ohjeet arvokkaaksi kirjaksi, jonka tummasävyiset, kauniit kuvat kertovat rakkaudella laitetusta ruoasta. Klassisen upeasti toteutettu Borssia ja šarlotkaa tarjoaa lukijalle paikan suomalais-venäläisen perheen ruokapöydästä.
ISBN painettu: 9789523004924
Kirjastoluokka: 68.2
Sivumäärä: 180
Ilmestyminen: 30.1.2019
Kuvitus: Nelivärikuvitus
Kansi: Jaana Virronen
Osta verkkokaupasta
Kirjasta sanottua
”Borssia ja šarlotkaa on näppärä ja kaunis tutustumisopas venäläiseen keittiöön, ja simppeleistä ohjeista saa ideoita arkikokkaukseenkin.”
Teemu Leminen, Helsingin Sanomat
”Venäläisen keittiön saloihin sukeltava viehättävä, rakkaudella työstetty keittokirja äidin resepteistä. -- Helpoimmat reseptit houkuttelevat kokeilemaan ja etenkin jälkiruokavalikoima saa veden kielelle. ”
Iltalehti
”Kirjan loppupuolella on vielä muutaman ah, niin herkullisen näköisen kakun ohje, että normaalisti makeasta kieltäytyvällekin herahtaa vesi kielelle. ”
Kainuun Sanomat
”Viehättävästi Virronen johdattaa ohjeiden ohella venäläiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Keitot, leivonnaiset ja jälkiruoat ovat kirjan parasta antia. Maitoon ja piimään tehdyt ohuen ohuet letut olivat ihania!”
Koti ja keittiö
”Huikea kuvitus, todella kauniit valokuvat. Tunnelmallinen tutustumisopas venäläiseen ruokakulttuuriin. Innostavia reseptejä. Vuoden kaunein keittokirja! Tyylikäs ja mutkaton.”
Virpi Bordi, Turun Kansallinen Kirjakauppa
”Kirja on valtavan kaunis ja reseptit houkuttelevia. Perheen tarina ja venäläinen kulttuuri tulevat ihanasti lähelle.”
Kirjakauppias
Jaana Virronen
Jaana Virronen (s. 1991) on graafinen suunnittelija ja valokuvaaja Helsingistä. Borssia ja šarlotkaa oli hänen opinnäytetyönsä Lahden Muotoiluinstituuttiin. Lahdesta kotoisin oleva Virronen on kasvanut kahden kulttuurin ympäröimänä. Lapsuudenkodin kotikieli ja kulttuuri oli venäläinen, mutta ulkopuolella vallitsi suomalainen ilmapiiri. Ruoka on ollut aina lähellä molemmissa kulttuureissa, mutta Virrosen mielestä kotiruokaa ei taida voittaa mikään. Tästä inspiroituneena hän […]