Navigoi

  • Sidottu

Avainsanat

  • Kaisa Leino
  • keittokirja
  • leivonnainen
  • leivonnaiset
  • leivonta
  • leivos
  • Ranska
  • ranskalainen keittiö
  • reseptit
  • Terhi Toivonen

Kaisa Leino & Terhi Toivonen

La Pâtisserie

28 ranskalaista klassikkoleivonnaista

  • Sidottu

 Ranskalaisleivonnaisia suoraan Pariisista!

Fraisier-kakku on kaunis kuin koru: mansikanpuolikkaat kiertävät reunoja helminauhana, ja kakussa maistuu mehevä vanilja-voivaahto.

Ranska on maailmankuulu herkullisista leivonnaisistaan. La Pâtisserie tuo ne nyt suomalaisen kotileipurin keittiöön ja opastaa vaihe vaiheelta leipomaan esimerkiksi ranskalaisia tuulihattuja ja tekemään aamiaiscroissanttien lehtitaikinan.

Kirjan alussa opetetaan kädestä pitäen kaikki tarvittavat perusreseptit ja -tekniikat. Sitten vain leipomaan: saisiko olla sitruuna-marenkipiirakka, briosseja vai suussasulava päärynä-kinuskikakku tai hedelmäinen charlotte. Yksityiskohtaiset työvaihekuvat kertovat, miten ranskalaiskonditorioiden klassikot syntyvät.

La Pâtisserie on loistava tietopaketti leivonnan saloista sekä maittava matka ranskalaisleivonnaisten pitkään historiaan. Teos tuo ensimmäistä kertaa ranskalaisten leipurien salaisuudet suomalaisten ulottuville.

ISBN painettu: 9789523003996
Kirjastoluokka: 68.24
Sivumäärä: 172
Ilmestyminen: 19.4.2018
Kuvitus: Nelivärikuvitus
Kansi: Leena Kisonen

Osta verkkokaupasta

Avainsanat

  • Kaisa Leino
  • keittokirja
  • leivonnainen
  • leivonnaiset
  • leivonta
  • leivos
  • Ranska
  • ranskalainen keittiö
  • reseptit
  • Terhi Toivonen

Kirjasta sanottua

”Pariisilainen briossi, rusinakierre, sitruuna-marenkipiirakka. Siinä muutama veden kielelle nostattava herkku ranskalaisten sokerileipureiden ehtymättömästä aarrearkusta. Ylevä, mutta käytännönläheinen leivontakirja.”

Kirsi Turunen, Unelmien Talo & Koti

"Huolellisesti tehdystä kirjasta on runsaasti iloa leipomoalan opiskelijalle tai intohimoiselle harrastajalle, joka haluaa perinteisistä ranskalaisresepteistä pikkutarkat ohjeet."

Katja Bäcksbacka, Helsingin Sanomat

Kaisa Leino

Kaisa Leino (s. 1978) on Ranskassa asuva filosofian lisensiaatti ja ammattikondiittori. Leino muutti Espoosta Pariisiin 19-vuotiaana ylioppilaana tarkoituksenaan seikkailla siellä kolme kuukautta. Erinäisten mutkien, kohtaamisien ja jännittävien sattumien vuoksi matka venähti ja jatkuu yhä kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Kielitieteen opintojensa kautta Leino päätyi suomen kielen aikuisopettajaksi Suomen Ranskan instituuttiin, missä tapasi tulevan työparinsa Terhi Toivosen. Vuonna […]

Siirry kirjailijan sivulle

Terhi Toivonen

Tuusulasta kotoisin oleva Terhi Toivonen (1979) rakastui Pariisiin lukionjälkeisenä välivuonna ja kotiutui sinne yli 10 vuotta sitten, muutaman Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Toivonen valmistui filosofian maisteriksi Turun yliopistosta 2007 pääaineenaan ranskan kääntäminen ja tulkkaus ja aloitti työuransa Pariisissa kääntäjänä. Pian tie vei kuitenkin kulttuurituottajaksi Suomen Ranskan instituuttiin, jossa vietettyjen vuosien aikana Toivonen tutustui silloiseen kollegaansa […]

Siirry kirjailijan sivulle

Voisit pitää myös näistä