Kuva: Heli Sorjonen
Suuri kuvaKuva: Heli Sorjonen

Terhi Toivonen

Tuusulasta kotoisin oleva Terhi Toivonen (1979) rakastui Pariisiin lukionjälkeisenä välivuonna ja kotiutui sinne yli 10 vuotta sitten, muutaman Kööpenhaminassa vietetyn vuoden jälkeen. Toivonen valmistui filosofian maisteriksi Turun yliopistosta 2007 pääaineenaan ranskan kääntäminen ja tulkkaus ja aloitti työuransa Pariisissa kääntäjänä. Pian tie vei kuitenkin kulttuurituottajaksi Suomen Ranskan instituuttiin, jossa vietettyjen vuosien aikana Toivonen tutustui silloiseen kollegaansa ja nykyiseen työpariinsa, Kaisa Leinoon.

Leipomiseen Toivonen sai todellisen kipinän muutama vuosi sitten osallistuttuaan päähänpistonomaisesti jäätelönvalmistuksen intensiivikurssille pariisilaisessa ravintolakoulussa. Seurauksena oli paitsi pienen ullakkokaksion täyttyminen keittiötarvikkeista lattiasta kattoon, ennen kaikkea Leinon kanssa vuonna 2015 perustettu pitopalveluyritys Leivonen. Toivonen suoritti ranskalaisen kondiittorintutkinnon vuonna 2015. 


Blogi: kexappeal.com

Tuotanto