Navigoi

Harri Lapinoja

Harri Lapinoja (1982) pohdiskelee ruokakeskustelua blogissaan Ruokapyramidihuijaus yhdessä Susanna Kovasen kanssa. 

FM Harri Lapinoja on opiskellut Turun yliopistossa kulttuurihistoriaa, luovaa kirjoittamista, yleistä kirjallisuustiedettä ja latinalaista filologiaa. Hän on kiinnostunut LCHF-ruokavaliosta, evoluutiopsykologiasta, HIIT-harjoittelusta, kirjallisuudesta, metallimusiikista ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. 

Lapinoja on perustanut yhdessä Susanna Kovasen kanssa Ruokakapina-Facebook -sivuston, johon hän tuottaa aktiivisesti sisältöä. Nämä sivustot syntyivät, kun kirjoittajat halusivat tuoda asiantuntijapainotteiseen ruokakeskusteluun tavallisen kuluttajan näkökulman. Lisäksi hän kirjoittaa Ruoka-aikamatka -reseptiblogia. 

Ravitsemuksesta ja ruokateollisuuteen liittyvistä aiheista Lapinoja kiinnostui omakohtaisten kokemusten kautta. Hän huomasi, kuinka paino lisääntyi liikunnasta ja ruokasuositusten mukaisesta syömisestä huolimatta. Remontoituaan ruokavalionsa vähähiilihydraattiseksi ja runsasrasvaiseksi hän havaitsi, että hyvinvointi ja energia lisääntyivät samalla kun vatsavaivat katosivat. Uusien ruokailutottumuksien myötä hän laihtui puolessatoista vuodessa 20 kiloa. Oman muutoksensa jälkeen hän on halunnut puuttua aiheeseen ja levittää tietoa vaihtoehdoista myös muille. 

Lisäksi Lapinoja on perustanut Turun yliopiston raskaan musiikin ystävät -yhdistyksen, eli TYRMY:n 10 vuotta sitten. Hän säveltää ja laulaa sinfonista metallia. Hän harrastaa kirjoittamista, lukemista ja haaveilee kamppailulajien jatkamisesta.

Ruokapyramidihuijaus
  • E-kirja

  • Nidottu, liepeellinen

Voisit pitää myös näistä