Iris Pasternack

Iris Pasternack (s. 1961) on koulutukseltaan lääkäri. 

Hän työskentelee terveydenhuollon menetelmien arvioijana ja on kirjoittanut lääketieteen ammatti- ja yleislehtiin ja kirjoihin. 

Pasternack kiinnostui jo varhain perusterveydenhuollossa työskennellessään siitä,  miten vähän diagnostisten testien tulokset kertovat ja toisaalta, kuinka paljon niihin kuitenkin luotetaan. Esimerkiksi allergoiden kohdalla potilaan oma havainto oireita aiheuttavista tekijöistä on usein täsmällisempi kuin allergiatestin tulos. 

Pasternack on työskennellyt aiemmin THL:n tutkijana menetelmien arvioinnin parissa. Nykyisin hän toimii yksityisyrittäjänä samoissa tehtävissä, ja hän työskentelee suomalaisille ja eurooppalaisille terveydenhuollon tutkimuslaitoksille. 

Pasternack asuu nykyisin Amsterdamissa. Amsterdam on Pasternackin mukaan aivan erityinen kaupunki. Sen ilmapiiri sopii hänelle, sekä henkisesti että ilmastollisesti. Hän pyöräilee ja luistelee ja puhuu huonoa hollantia naapureiden kanssa. Työpäivän hän katkaisee käymällä miehen kanssa pitkillä päiväkävelyillä koiraa ulkoiluttamassa. 

Tuotanto