Kuva: Minna Kurjenluoma
Suuri kuva

Helena Liikanen–Renger

Helena Liikanen-Renger (s. 1977) on freelance-toimittaja, joka asuu Antibesissa, Etelä-Ranskassa. 

Mikkelissä syntynyt Liikanen-Renger ruotii kirjoissaan sopeutumistaan aviomiehensä kotimaahan, Ranskaan. Esikoisteos Maman finlandaise käsitteli perhe-elämää kahdessa eri kulttuurissa. Mon amourin keskiössä on parisuhde suomalais-ranskalaisin silmin. Kohtaamiset ja kommellukset kirvoittivat aloittamaan Chez Héléna -blogin, joka on toiminut myös esikoisteoksen innoittajana.
 
Suomessa asuessaan Helena Liikanen-Renger työskenteli kymmenen vuotta MTV3:n uutistoimittajana. Hän on valmistunut maisteriksi sekä Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä että Los Angelesissa sijaitsevasta USC Annenbergistä. Nyt Helena työskentelee vapaana toimittajana. 
 
Helenan perheen Ranska-elämään tosin on tulossa tauko:  kesäkuussa 2018 kansainvälisen perheen tie vie taas joksikin aikaa Yhdysvaltoihin, jossa Helena aloittaa Suomen Washingtonin-suurlähetystön lehdistövirkamiehenä. 
Töiden ja perheen lisäksi Ranskan elämää värittävät lähialuematkailu, rantaelämä, jooga sekä rakkaaksi muodostunut kuvanveistoharrastus.
 
Helena Liikanen-Rengerin blogi: Chez Héléna

Tuotanto