Kuva: Riikka Kantinkoski
Suuri kuva

Antti Kivimäki

Antti Kivimäki on helsinkiläinen vapaa tiedetoimittaja. Hänellä on laaja kokemus tiedejournalismista, erityisesti biotieteistä, lääketieteestä ja psykologiasta, ja hän on tavannut monet Suomen kärkitutkijoista. Kivimäen tiedeartikkeleita on julkaistu eritoten Yliopisto-lehdessä, Helsingin Sanomissa, Kemia-lehdessä ja Seurassa.

Takavuosina hän harrasti nettitreffailua niin intensiivisesti, että alkoi nähdä ilmiössä yleisen tason säännönmukaisuuksia. Hän löysi kaavoja ja kategorioita niin deitti-ilmoitusten retoriikasta kuin treffien käytöskoodeistakin.

Kivimäki oli pitkään tuttu näky myös Helsingin kasinon pokeripöydissä. Hän pelasi niukasti voitollisesti. Hän opiskeli pokerin teoriaa ja matematiikkaa – mutta ei kyennyt kovin hyvin hyödyntämään tietoa paineissa tilanteissa. Pelurina hänen suurin vahvuutensa oli analysoida jälkikäteen, mitä olisi pitänyt tehdä.

Pokeria ja nettideittailua yhdistää addiktio: aina voi pelata yhden jaon lisää, aina voi klikata yhden uuden ilmoituksen auki. Addiktio on Odotusarvoisesti sinun -romaanin keskeinen teema. Tiedetoimittajan työssään Kivimäki on perehtynyt addiktioiden psykologiaan ja neurologiaan.

Tuotanto