Navigoi

 • Sidottu

Avainsanat

 • 90-luku
 • Aino Tormulainen
 • Essi Huuhka
 • Essi Huuhka & Aino Tormulainen
 • nostalgia

Essi Huuhka & Aino Tormulainen

Ysärikirja

 • Sidottu

 On ysärinostalgian aika!

Vaihdoitko Turtles-tarroja välitunnilla? Tanssitko Bon Jovin tahdissa viimeiset hitaat kouludiskossa? Pelasitko ensimmäisellä värikuorikännykällä matopeliä? Onneksi olkoon, olet aitoa ysäriä!

1990-luku tarkoitti lamaa, Neuvostoliiton hajoamista ja EU-jäsenyyttä mutta myös teknologista huumaa, tiedostavia kettutyttöjä ja jääkiekon maailmanmestaruuden juhlintaa. Muutosten keskellä varttui sukupolvi, joka söi kouluruokalassa kinkkukiusausta ja katsoi kotisohvalla Leijonakuningasta – tietysti ysärimuodin mukaisesti flanellipaidassa, nappi- verkkareissa, napapaidassa ja NHL-lippiksessä.

Ysärikirja on nostalginen aikamatka 1990-luvun lapsuuteen ja nuoruuteen. Se luo kuvan Suomesta, jossa kansa seurasi iltaisin Ruusun aikaa ja Speden Spelejä.

ISBN painettu: 9789523003347
Kirjastoluokka: 90.2
Sivumäärä: 176
Ilmestyminen: 19.9.2017

Osta verkkokaupasta

Avainsanat

 • 90-luku
 • Aino Tormulainen
 • Essi Huuhka
 • Essi Huuhka & Aino Tormulainen
 • nostalgia

Kirjasta sanottua

Kirjasta sanottua: 

 

Upea kokoelma leluja, leikkejä, ruokia, henkilöitä, sarjoja, elokuvia ja ilmiöitä, jotka tuottavat pakahduttavia nostalgia-aaltoja kaikille ysärilapsille.

Helsingin Sanomat

 

Kirja toimii. Lukukokemusta värittävät toinen toistaan seuraavat pintaan putkahtavat muistot. 

Karjalainen

 

Mikään ei lämmitä sydäntä yhtä paljon, kuin kunnon pläjäys nostalgiaa! Hauskasta Ysärikirjasta löytyvät kaikki lapsuutemme suosikit sekä kiinnostavaa faktaa niin vuosikymmenten populaarikulttuurista, muodista, politiikasta kuin urheilustakin.

Cosmopolitan

 

Tuore Ysärikirja summaa upealla tavalla 1990-luvun. Luimme kirjan ja innostuimme.

HS Nyt Facebook

 

Ysärikirja on mainio täsmälahja 1990-luvulla kasvaneille, sekä hyvä lähdeteos kirjailijoille ja toimittajille. -- Kiinnostava ja hauska teos!

Sininen kirjahylly -blogi, Laura Honkasalo

 

Oli ihanaa päästä oikein kunnolla muistelemaan ysäriä tämän kirjan kautta, sillä harvoin tulee muisteltua noita vuosia niin suurena kokonaisuutena.

Kirjakaapin avain -blogi

 

 

Essi Huuhka

FM Essi Huuhka (s. 1987) on turkulainen historiantutkija. Hän on kirjoittanut vuodesta 2012 alkaen Nuoruusdisko-blogia. 1990-luvussa Essiä kiinnostavat arjen kokemukset ja ilmiöt asumisesta ruokaan, ja Titanic jätti häneen lähtemättömän jäljen.

Siirry kirjailijan sivulle

Aino Tormulainen

Joensuulainen kulttuurin- ja sukupuolentutkija FM Aino Tormulainen (s. 1985) viimeistelee väitöskirjaa 1990-luvun tyttöenergia-ilmiöstä. Häntä kiinnostavat populaarikulttuuriset tutkimusaiheet, nuorisotutkimus ja sukupuolten esittäminen kulttuurin kuvastoissa.  Tormulainen on kotoisin Kontiolahden maaseudulta. Hän on käynyt pientä kyläkoulua, kuunnellut Radio Mafiaa ja katsonut televisiosta Nelosta vain kyläreissuilla. Ysäriltä Ainolle ovat mieleen painuneet television teinidraamat sekä Super-jäätelön lakritsikuorrutuksen maku.

Siirry kirjailijan sivulle

Voisit pitää myös näistä