Navigoi

  • Nidottu

Avainsanat

  • Elizabeth Kolbert
  • evoluutio
  • luonto
  • sukupuutto

Elizabeth Kolbert

Kuudes sukupuutto

Luonnoton historia

  • Nidottu

Pulitzer-voittaja kuvaa sukupuuttoa, jonka näemme myös omalla takapihallamme

Kaikki alkoi noin 200 000 vuotta sitten, kun maapallolle ilmestyi eräs kekseliäs laji. Se valloitti mantereen toisensa jälkeen ja lopulta muutti planeetan olosuhteita niin, että moni muu laji hiipui pois sen tieltä. Lajin nimi on Homo sapiens.

Kun maapallon olot muuttuvat, moni laji ei selviä. Elämän historiassa tunnetaan viimeisen 500 miljoonan vuoden ajalta viisi sukupuuttoaaltoa. Kuudes joukkokuolema on käynnissä juuri nyt joka puolella maailmaa, myös omalla takapihallamme.

Kuudes sukupuutto selvittää, miksi ja miten ihmislaji on muuttanut maailmaa. Palkittu journalisti Elizabeth Kolbert vierailee lepakkoluolassa, matkustaa Islantiin katsomaan siivetöntä ruokkia, tutkii meren happamoitumista Isolla valliriutalla ja rämpii Amazonin sademetsässä, josta edelleen löytyy uusia lajeja.

Kuudes sukupuutto kuvaa elävästi ja vaikuttavasti luonnon monimuotoisuuden hiipumista ja osoittaa lukuisin esimerkein, että ihmisen vaikutus nykyisiin eliölajeihin on yhtä voimakas kuin maahan törmänneen asteroidin vaikutus oli dinosauruksiin.

Kuudes sukupuutto voitti parhaan tietokirjan Pulitzer-palkinnon, listattiin New York Timesissa vuoden kymmenen parhaan kirjan joukkoon ja nousi New York Timesin bestseller-listalle.

”Kauttaaltaan mukaansatempaava ja viihdyttävä. Kolbert on mestarillinen, ajatuksia herättävä toimittaja.”  The Boston Globe

ISBN painettu: 9789523002814
ISBN pokkari: 9789523002814
ISBN e-kirja: 9789523009622
ISBN äänikirja: 9789523009639
Kirjastoluokka: 50.11
Ilmestyminen: 15.2.2016
Suomentaja: Pirkko Vesterinen

Osta verkkokaupasta

Avainsanat

  • Elizabeth Kolbert
  • evoluutio
  • luonto
  • sukupuutto

Kirjasta sanottua

Kirjasta sanottua:

 

Tässä on hieno tietokirja! Kiinnostava, koskettava, aiheeltaan tärkeä – ja loistavasti kirjoitettu.

Tuula Koukku, Tiede

 

Kuudes sukupuutto on sekä järkyttävän hyvä että järkyttävä kirja. Tämä on yksi parhaista kirjoista, mitä käynnissä olevasta planeetanlaajuisesta rakennemuutoksesta on koskaan kirjoitettu.

Vesa Vanhalakka, Aamulehti

 

Kuudes sukupuutto on monipuolinen ja selkeä tietokirja --. Lukukokemuksena se on ahdistava ja siksi tärkeä.

Lasse Leipola, Vihreä Lanka

Elizabeth Kolbert

Elizabeth Kolbert työskentelee toimittajana New Yorkerissa ja on aiemmin kirjoittanut ylistetyn teoksen ilmastonmuutoksesta.  Kuudes sukupuutto voitti parhaan tietokirjan Pulitzer-palkinnon, listattiin New York Timesissa vuoden kymmenen parhaan kirjan joukkoon ja nousi New York Timesin bestseller-listalle.

Siirry kirjailijan sivulle

Voisit pitää myös näistä