Kuva: Tommi Anttonen
Suuri kuva

Jussi Laitinen

Jussi Laitinen on energiaan ja ilmastoon erikoistunut journalisti, tietokirjailija ja kouluttaja. 

Laitinen (s. 1975) sai Pienestä suuresta energiakirjasta Suomen messusäätiön Ympäristön hyväksi -palkinnon. Laitiselle on myönnetty myös tutkivan journalismin Lumilapio ja Keskon Kestävän kehityksen tunnustuspalkinto. 

Tutkivan journalismin Lumilapio myönnetään poikkeuksellisen ansiokkaalle journalistiselle työlle. Laitinen teki kesällä 2003 Helsingin Sanomiin parikymmentä juttua Vuosaaren tulevan satama-alueen myrkkylöydöstä ja sen seurauksista. Juttusarja alkoi, kun satama-alueen pohjamudasta löytyi suuria pitoisuuksia erittäin myrkyllistä tributyylitinaa. Laitisen jutun takia sataman ruoppaus keskeytyi viikoiksi. Laitisen juttusarja paljasti, miten viranomaiset olivat menetelleet piittaamattomasti ja jättäneet noudattamatta ympäristöluvan ehtoja.

Suomen Messusäätiön myöntämä Ympäristön hyväksi –palkinnon Laitinen ansaitsi kirjoittamastaan energiatehokkaaseen asumiseen keskittyvästä tietokirjasta, joka oli laatuaan ensimmäinen Suomessa. Myös Laitisen lehtikirjoituksilla katsottiin olleen suuri merkitys kuluttajien valistuksessa.

Tuotanto