Vuoden Valopilkku -tunnustus Heli Heinon kirjalle Venuksen vuosi


Vuoden Valopilkku -tunnustus Heli Heinon kirjalle Venuksen vuosi

Suomen seksologinen seura jakaa vuosittain Vuoden valopilkku -tunnustuksen kulttuuriteosta, joka tuo positiivisesti näkyväksi ihmisen seksuaalisuutta, seksuaalikasvatusta ja edistää yhteiskunnallisesti ymmärrystä seksuaalisuuden merkityksestä. 

 

Venuksen vuosi puhuu seksistä suoraan, rehellisesti ja häpeilemättä vaihdevuosi-ikäisen naisen näkökulmasta. Kirja luo ymmärrystä siihen miltä seksi tuntuu pitkän selibaatin jälkeen ja kuvaa ansiokkaasti seksuaalisuuteen liittyviä pelkoja sekä niiden voittamista. Heli Heinon tapa käsitellä seksuaalisuuteen liittyviä tunteita tuo näkyväksi keski-ikäisen naisen himon, halun ja häpeän. Hän onnistuu kirjoittamaan eläväksi sen mitä seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden ammattilaiset kertovat: hyvä seksi ihmissuhteessa edellyttää asioista suoraan puhumista, tekoja, hellyyttä ja erehtymisiä. Koskaan ei ole liian myöhäistä hyvään seksielämään.

 

Heli Heino on 52-vuotias tamperelainen media-alan ammattilainen, entiseltä ammatiltaan HSO-sihteeri. Hän on löytänyt tunteen omasta ihmisarvostaan vasta nyt keski-iässä ja odottaa jännityksellä vaihdevuosien jälkeistä elämää. 

 

Suomen seksologinen seura on noin tuhannen seksologian ammattilaisen ja Pohjoismaiden suurin seksologinen yhdistys. Seura myöntää auktorisointeja, järjestää koulutuksia ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä edistää seksuaalioikeuksien toteutumista ja seksuaaliterveyttä Suomessa. 

20-vuotisjuhlassa palkittiin Vuoden työn sankarina kätilö, seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti Helena Seutu ansiokkaasta ja systemaattisesta seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisestä. Elämäntyö tunnustus annettiin kätilötyön opettaja, seksuaaliterapeutti, erityistason psykoterapeutti Pirjo Tervolle pitkäaikaisesta seksologian alan kehittämistyöstä.

Luokka: Uutiset

Comment form has been disabled.