Jouni Tilli
Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa
-
Nidottu, liepeellinen
Mitä Suomen huippupoliitikot todella sanovat?
”Jos haluatte syyttää jotain, syyttäkää minua. Otan vastuun kantaakseni täysin ja kokonaan.” Alexander Stubb tunnusti syyllisyytensä koulutusleikkauksiin Helsingin yliopiston juhlavuoden seminaarissa. Suora anteeksipyyntö on tehokas keino, mutta riittääkö se tyynnyttämään kriittisen yleisön.
Miten puhumme, kun puhumme politiikkaa? ruotii Suomen huippupoliitikkojen – pääministerin, ulkoministerin, opetus- ja kulttuuriministerin, valtiovarainministerin ja presidentin – retoriikkaa ja selvittää, millä keinoin he pyrkivät vaikuttamaan yleisöönsä. Kenet pääministeri Juha Sipilä esittää syyllisenä talouden tilaan? Millaisia uhkakuvia ulkoministeri Timo Soini rakentaa Venäjästä? Pyrkiikö presidentti Niinistö esiintymään rauhantekijänä? Millaisilla sanoilla turvapaikanhakijoista puhutaan?
Tarkkanäköinen ja terävästi kirjoitettu teos osallistuu Sipilän hallituksen toimien herättämään keskusteluun analysoimalla puheita pintaa syvemmältä. Mitä vallankäyttäjien puheet kertovat sata vuotta täyttävästä Suomesta?
Jouni Tilliltä on aikaisemmin ilmestynyt kiitetty teos Suomen pyhä sota (2014), joka voitti Vuoden kristillinen kirja -palkinnon.
ISBN painettu: 9789523003187
Kirjastoluokka: 32
Sivumäärä: 319
Ilmestyminen: 24.2.2017
Kirjasta sanottua
Kaivattu katsaus jargonin ja yksittäisten sanojen taakse siihen, millaista poliittista todellisuutta nykyhallitus retoriikallaan luo.
Kaisa Saario, Talouselämä
Tillin uusi kirja on kunnianosoitus suomalaiselle nykyretoriikalle.
Reeta Kankaanpää, Uljas
Jouni Tilli
Yhteiskuntatieteiden tohtori Jouni Tilli (s. 1979) on valtio-opin tutkija Jyväskylän yliopistossa. Tillin mielenkiinnon kohteina ovat uskonnon ja politiikan välinen suhde, sotiin liittyvä historiapolitiikka sekä uskonnollinen retoriikka. Tilli on myös työskennellyt akateemisten julkaisujen toimittajana. Tutkimusartikkeleiden lisäksi hän kirjoittaa säännöllisesti myös paikallislehtiin. Tillin kirjallisten töiden punainen lanka on uskontoon liittyvä poliittisuus, muutoinkin kuin suhteessa valtioon. Tilli väitteli […]