Kirjoitatko? Tutkitko jotakin kiinnostavaa? Haaveiletko esikoisromaanista?

Käsikirjoituksen tarjoaminen Atenaan

Atena julkaisee vuosittain noin neljä-viisikymmentä kirjaa, joista noin neljännes on sekä kotimaisia että ulkomaisia kaunokirjoja. Julkaisukynnyksemme on korkea, mutta seuraamme innokkaasti, mitä suomalaiset kirjoittavat ja mistä he ovat kiinnostuneita.

Kaunokirjoissa sekä kerronnan että sisällön on toimittava. Pelkkä mielenkiintoinen sisältö ei riitä julkaisupäätökseen, myös kielen on vietävä mennessään. Emme toimi arvostelupalveluna, vaan odotamme viimeisteltyjä ja kaikin puolin valmiita tekstejä. Valitettavasti emme julkaise runoja emmekä lasten- ja nuortenkirjoja.

Tietokirja-asioissa meitä voi lähestyä myös dispositiovaiheessa. Jos sinulla on kiinnostava aihe ja jos olet kerännyt materiaalia kirjaasi varten, voit alustavasti kysellä kiinnostustamme sähköpostitse (kasikirjoitukset [at] atena.fi) tai kirjeitse (Atena Kustannus Oy / Käsikirjoitukset / PL 436 / 40101 Jyväskylä).

Otamme vastaan myös RTF- tai PDF-muotoisia käsikirjoituksia sähköpostin liitetiedostoina. Voit lähettää käsikirjoituksesi osoitteeseen (kasikirjoitukset [at] atena.fi). Huomaa kuitenkin, että emme tulosta liitetidostoja vaan tutustumme liitetiedostona lähetettyyn käsikirjoitukseen sähköisesti.

Kun lähetät käsikirjoitusta, liitä sen ensimmäiselle sivulle saate, jossa kerrot lyhyesti käsikirjoituksestasi sekä itsestäsi. Muista yhteystiedot.

Jos lähetät meille käsikirjoituksen postitse, älä lähetä alkuperäistä materiaalia. Lähettäessäsi käsikirjoituksesi tulostettuna käytä luettavaa kirjasinta ja vähintään 1,5:n riviväliä.

Käsittelyaikamme käsikirjoitusten kanssa on noin neljä kuukautta. Pyrimme tietysti olemaan mahdollisimman ripeitä. Soittaminen ennen tekstin lähettämistä ei ole tarpeen. Jos meistä ei ole puoleen vuoteen kuulunut mitään, voit kysellä käsikirjoituksesi perään.

Vastaamme sekä myönteisissä että kielteisissä tapauksissa kirjeitse tai sähköpostilla. Kielteisessä tapauksessa emme anna palautetta, emme myöskään palauta käsikirjoituksia.

Jos saat kustannussopimuksen toisen kustantamon kanssa sillä välin, kun tutustumme käsikirjoitukseesi, olisimme kiitollisia, jos ilmoittaisit siitä meille. 


Oletko suomentaja?

Voit tarjota meille myös käännösnäytettä. Sopiva näytteen pituus on parisenkymmentä sivua kirjan alusta. Liitä mukaan myös alkuperäinen teksti ja lyhyt perustelu kyseisen tekstin kääntämisen merkityksestä. Myös ansioluettelosi kääntäjänä kiinnostaa meitä.

Kirjaamme kaikki yhteydenotot ylös. Otamme yhteyttä tarvittaessa.

 

Yhteystiedot:

Posti: Atena Kustannus Oy, Käsikirjoitukset, PL 436, 40101 Jyväskylä

Sähköposti: kasikirjoitukset [at] atena.fi

Puhelin (Yleiset asiat): +358 10 4214 200