Navigoi

Wivi ja Hanna tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2021

Kristiina Markkasen ja Leena Virtasen kirja Wivi ja Hanna – Arkkitehdin ja kauppaneuvoksen yhteiset vuodet on vuoden 2021 tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Runsaasti kuvitettu teos valottaa naisten elämänkaarta, yhteistä elämää, työprojekteja ja matkoja Euroopassa. Kahden vaikuttajanaisen perintö elää vahvana tänäkin päivänä.

Kristiina Markkanen on Helsingissä ja Genevessä asuva vapaa toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut aiemmin valokuvaaja Caj Bremerin ja Itohan Okundayen elämäkerrat.

Leena Virtanen on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja kirjailija sekä Suomen supernaisia -kuvakirjasarjan kirjoittaja.

Raadin perustelut Finlandia-palkintoehdokkuudelle: ”Tämä raikas kaksoiselämäkerta kahdesta tiedostavasta ja tinkimättömästä tienraivaajanaisesta on taitavasti kirjoitettu ja antoisa teos, jota siivittää kirjoittajien lämmin suhtautuminen kohteisiinsa.”

Kirjallisuuden Finlandia on kunnianosoitus ansiokkaalle suomalaiselle romaanille, lasten- ja nuortenkirjalle sekä yleistajuiselle tietokirjalle. Kunkin kategorian palkinnon arvo on 30 000 euroa. Kilpailun voittaja selviää 1.12.2021 ja sen valitsee Miltton Oy:n varatoimitusjohtaja Katri Makkonen.