Navigoi

Kurittomat-kirjan kuvittanut Pauliina Mäkelä on Vuoden kuvittaja

Turussa asuva ja työskentelevä Pauliina Mäkelä (s. 1980) on valittu Vuoden kuvittajaksi 2021. Suuruudeltaan 10 000 euron arvoinen palkinto ja siihen kuuluva näyttely rahoitetaan Kopiosto ry:n keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Vuoden kuvittaja -palkinto jaetaan vuosittain kuvittajalle tai kuvittajaryhmälle, joka on edistänyt ja edustanut alaa merkittävällä tavalla. Raatia ihastuttivat Mäkelän kuvitusten taiteellinen laatu ja hänen toimintansa monialaisuus ja poikkitaiteellisuus.

Viimeisimpiä, raatiin vaikutuksen tehneitä projekteja ovat olleet kuvitukset Kaisa Pulakan kirjoittamaan, kulttuurihistoriallisia naismyyttejä käsittelevään tietokirjaan Kurittomat. Jumalattaria, nykynaisia ja muita kauheita akkoja (Atena 2021) ja suurikokoiset taideteokset Kotka Art 2020 kesänäyttelyssä.

Vuoden kuvittajan valitsee vuosittain vaihtuva asiantuntijaraati, johon kuuluivat tällä kertaa Vuoden kuvittaja 2020 Aliina Kauranne, kuvittaja Anna Emilia Laitinen, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna, Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntija Henri Terho ja AD Laura Villi. Raadin sihteerinä toimi yhdistyksen tuottaja Veera Pekkinen.

Asiasta uutisoi Turun Sanomat.