Marjo Liukkonen Akateemisen kohtauspaikalla Tietokirjaviikolla


Keskustelua sotahistoriaa käsittelevistä uutuuskirjoista. Keskustelijoina tietokirjailijat Martti Backman, Atso Haapanen ja Marjo Liukkonen. Haastattelijana Unto Hämäläinen. Vapaa pääsy, tervetuloa!


Martti Backman on Iltalehden ja Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja. Teoksessaan Rintamalääkärin kuolema - Urpo Viinikan sota (Gummerus 2019) hän kertoo kranaattikammoisen rintamalääkärin vaiheista heinäkuussa 1944.


Atso Haapanen on tietokirjailija, joka on kirjoittanut mm. ilmailu- ja sotahistoriasta. Haapasen teos Suomen sotavankileirit 1939-1944 (Minerva 2019) kertoo venäläisistä sotavangeista ja heidän kohtaloistaan suomalaisilla sotavankileireillä.


Marjo Liukkonen on toiminut tutkijana, päätoimittajana ja opettajana. Vuonna 2018 häneltä ilmestyi teos Hennalan naismurhat 1918 (Vastapaino 2018). Syyskuussa 2019 ilmestyy teos Teloitusjonossa. Hennalan miesvankien kohtalot 1918-1919 (Atena 2019), joka kertoo Hennalan vankileirin miesten todellisuudesta.


Tilaisuus on osa tietokirjaviikkoa. Kaikki tietokirjaviikon tapahtumat: http://tietokirja.fi/ajankohtaista/tietokirjaviikon-ohjelma-julki/

Comment form has been disabled.