Superrikkaat ja rutiköyhät tutustuu eriarvoisuuteen kuudessa eri maailmankolkassa: Australiassa tavataan äkkirikastunut yrittäjä, Yhdysvalloissa keskiluokkainen perhe ja seurapiirileijona, Guatemalassa vallankumouksellinen järjestöjyrä, Malesiassa rotutietoinen pienyrittäjä ja Japanissa joukko anarkistisia porvarinuoria.
Superrikkaat ja rutiköyhät on matkakirja, jossa tutustutaan paikkojen ja nähtävyyksien sijasta yhteen maailmaan suurimmista haasteista. Eriarvoisuus ei tarkoita vain tulo- ja elintasoerojen kasvua, Afrikan nälkää ja Bangladeshin hikipajoja, vaan se on paljon arkisempaa. Ystävämme, vaatevalintamme, asuinpaikkamme ja liikkumistapamme luokittavat meidät ja erottavat meidät toisenlaisia valintoja tehneistä. Luokkayhteiskunta on kaikkialla.
Päivi ja Santeri Kannisto ovat entinen it-miljonääripariskunta, joka loikkasi vuonna 2004 oravanpyörästä ryysyköyhälistöön nomadielämää viettämään. Tässä teoksessa he tempaavat lukijan pohtimaan, mistä eriarvoisuus syntyy ja onko sitä mahdollista torjua. Eriarvoisuus herättää suuria tunteita, sillä se kertoo kaikkein arimmista ja kipeimmistä aiheista: millaisina me näemme itsemme ja muut, ja millaisena muut näkevät meidät.
Katso kirjan traileri
Vapaana elämisen taito -teoksesta sanottua:
”Tuulettaa raikkaasti yleisiä totuuksia kansallisvaltiosta, kansasta, kansalaisuudesta, rahataloudesta, vallasta, etiikasta, onnellisuudesta ja nykyisestä tiukkaan aikataulutetusta elämänmuodosta.” Helsingin Sanomat
Kirjasta sanottua:
Kannistot eivät saarnaa, vaan uppoutuvat aiheeseen paikallisten ihmisten kanssa.
Eija Marja-Aho, Keskisuomalainen
Kirja on miellyttävää luettavaa. Teksti soljuu eteenpäin kuin norjalaisen puron vesi. -- Kirja opettaa ennen kaikkea sen, että emme saa jämähtää ja tyytyä siihen mitä on, varsinkaan, kun se riistää toisilta.
Maija Ulmanen, Rakentaja
Asiasanat
rikkaus, köyhyys, eriarvoisuus, elintaso, Päivi Kannisto, Santeri Kannisto